Thursday, 25 October 2012

Running Man

Assalamualaikum....

hai hai semua, nak cerita pasal running man la...bole x?
*x ada sesapa larang k, sukati kau la..
sapa peminat running man??
*lambai lambai, saya2
so utk entri kali ni, aku nk cerita pasal setiap karakter running man ni.  tapi memula kena tunjuk gambar dorang bru best..kan kan kan...
mesti ramai yg dh tau pasal dorang kn..x pe, aku sekadar nk share je show yg paling aku minat
*ramai yg minat k, bukan kau sorang
aku rasa x terlmbat lagi kot nk ckp pasal Running Man sbb show ni pn masih ke udara.  korang bole tgk kat Astro Byond or the fastest way is Internet.


rancangan ni memang awesome la, kat overseas pn bole popular.  dorang pn pernah buat show kat negara2 Asia lain mcm Thailand, Japan, dsb...but mostly Thailand la.*x tau knp x dtg Malaysia. T_T .  Malaysia boleh!!*tetiba
ok ok, back to the point, Running Man ada 8 ahli, but unfortunately dlm ep. 40 x silap Jong Ki tak lagi mnjd ahli running man disebabkan oleh tuntutan kerja.*berlakon la keje dia...em,sedih sgt..bcoz  I'm one of his fan.*bukan kipas ye, tapi peminat

ok, kita mula dgn MC Running Man eh...ha, kat bwh ni.


ni la Yoo Jae Suk a.k.a Grasshopper

memang kalau sekali tgk mcm ok ok je.*dlm hati kata, apa org tua ni buat dlm game show?mesti cpt kalah..gelak2 sorang.  tapi kan kalau tgk show ni dari first smpai yg latest baru tau apa yg best dia ni. betul x? sesapa yg tgk show ni la.  fyi, nama samaran dia Grasshopper. hahahah.

ok, next is 
stresssss~~ Kang Gary

oh ye kwn2, bukan aku yg stress, tapi Gary ni suka sgt sebut begitu.*trademark dia.  dia ni Monday Couple utk Jihyo. *so sweet.  Yess, i love Kang Gary.  betul la tu, x tipu.  x handsome pn x pe, dh minat. ewah2..

ni la Song Ji Hyo*ex Monday Couple

dia ni comel sesangat smpai rasa nk tampar..*haha, jgn peliks dan marah ye..just kidding..chill...
dlm show ni dia x make up pn, kalau mekap pn x tebal.  natural beauty katanya...dh cantik x mekap pn x pe.  untunglah.............

~run for your life~ Kim Jong Kook a.k.a kookie, Sparta kook, Commander and Tiger

dh kenapa nk lari pulak?ahaha, gurau je..saja...x de la, dlm show ni dia la "The Strongest Man".*tgk body la...  berketul-ketul badan dia..wah,..saya suka saya suka*bak kata Mei Mei dlm Upin & Ipin.   dia ni agak serius dlm game show, kalau bole semua dia nk menang.  lagi satu, dia ni kuat sgt membebel kat ahli2 running man.*mcm motivator pn ada.  tapi dgn sifat"motivator" dia la kekadang menjadi semangat utk ahli lain.*"i'm proud of u man, keep it up"

Lee Gwang Soo a.k.a Giraffe, Kwang-Vatar, Kwang Potter and the most important is 
The Icon of Betrayal*hahahah, gelak pengkhianat..

dia ni macam bodoh2 alang pn ada.  kekadang rasa nk tendang, maybe tu karakter yg dia saja cipta kot utk menaikkn rating RM ni...hihihi*jgn memain, ramai kot yg minat dia.  lagi satu, dia ni selalu sgt kena buli dgn geng RM.*kesian kat dia

Ji suk Jin aka Big Nose Hyung, Sunflower, Impala
ha, ni dia lebih kurang mcm Gwang Soo, tapi dia ni pandai sikit, pastu x de la kena buli sgt.hahah.  dia dgn Gwang soo ni adalah Easy Brother.  dia paling lemah dlm RM.  So, "Race Start" bila dia terkeluar...

and the last one is 

haha a.k.a Pororo*sama kan dorang ni

karakter dia ni macam kanak2 ribena tau, pastu suka sgt acting mcm dia hero. lagi gamat kalau dia ni acting dgn Jae Suk.  Jae Suk ni pulak suka melayan Haroro...ahahah.  dia ni pantang kalau ada gadis2 cantik.."Last love" katanya...*percayalah sgt

berakhir la sudah..so, korang yg x tengok lagi jgn lupa tengok eh...mesti addicted nanti.*mcm aku..
FIGHTING!!
k bye....






No comments:

Post a Comment