Tuesday, 28 August 2012

ONE DIRECTION


HELLOW.....

ONE DIRECTION
yeah, mesti ramai yg kenal dgn kumpulan ni kan...
*famous kot
mereka ni terdiri drpd zayn malik, louis, harry, niall, and liam
*fyi, aku peminat group ni..
aku minat diorang sebab lagu diorang ni best2
one more things, diorang cute. betul x?
iya iya, aku tau ramai yg minat jgk kan...

SO, HERE ARE THE COLLECTION OF THEIR PICTURE
ENJOY THE PICTURE...






LOUIS
image
LIAM
image
HARRY
ZAYN

NIALL
                                   


Sunday, 26 August 2012

Islamic Quote




Assalamualaikum..

The word “bored” should not be in the vocabulary of a Muslim, “When the dhikr of Allah is there, how dare you say you’re bored?

Shaykh Umar Hussaini







The Prophet [salallahu 'alayhi wasalaam] said, “If anyone calls others to follow right guidance, his reward will be equivalent to those who follow him (in righteousness) without their reward being diminished in any respect on that account.”
 [Reported by Imam Muslim]


The Prophet (saw) said, “Do not delay in three matters. Prayer, when the Azan has been called. Burial, when a person has died. Marriage, when the right candidate has been found.

Tuesday, 21 August 2012

Happy Birthday to Myself


hello...

hari ni 21st August 2012.
tarikh apa ni?? ada orang kisah ke?
jeng3...ehem,
mestilah ada orang kisah, sebab notification kat fb tu lbh skit dari biasa..
apa maknanya?tu pn nak bagitau..



so, aku nak ucap terima kasih sangat2 kepada semua yang telah wish birthday..
hanya ALLAH yg dpt membalasnya..
harapan aku sempena ulangtahun yg ke-19 ni ialah:
  • semoga impian aku akan tercapai  
  • sentiasa mendapat rahmat ALLAH. 
  • dpt hadiah bebanyak*bole x?

*wish je, hadiah mana?gurau3


Sunday, 19 August 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri



ASSALAMUALAIKUM w.b.t

Alhamdulillah, pada 1 syawal dapat jugak beraya bersama keluarga tercinta..

terima kasih ya allah kerana aku masih diberi peluang utk menyambut raya pada tahun ni..


apa2 pn, aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua.

jika aku ada salah dan silap harap dimaafkan, maklumlah aku ini hanya manusia biasa.

ucapan ini ditujukan khas kepada keluarga, kwn-kwn & mereka yang mengenali diri ini...

*kepada kawan2 AOM1143D :
raya tu raya jugak, tapi assignment jgn lupa...

SALAM LEBARAN



Friday, 17 August 2012

Time aku kecik...

Anyonghaseyo...

sebenarnya aku rindu time kecik2 dulu...^_^

ni masa umur aku setahun lebih rasanya
tempat:  tadika mak aku kerja dulu
hem, belakang tu mak aku, tapi dia kata tak payah tunjuk gambar dia*shy shy cat katanya..
cute tak?ya atau tak?
*x payah jwb tau..

KENAPA LETAK GAMBAR WAKTU KECIK?

a)saja...kenapa, ada masalah?
b)teringat masa kecik2 dulu, best sangat..tu yang rasa nak letak kat blog.
c)masa kecik relax je, main2 je keje..tu rindu nak jadi kecik balik..*terkenang.

JAWAPANNYA IALAH:

............................................ ^_^

SEKIAN...




Tuesday, 14 August 2012

Sharing Information


Assalamualaikum...

well, today I want to share some quated word to all of you.

and I really love that quote.  So, I decided to share this to all of you..

" If you are change to a better person, you are most succesful person in the world "
That's it, very simple but it is meaningful.

* I really hope to be a better person.  Insyaallah..


 

Monday, 13 August 2012

Hey cepatlah masa berlalu...





Assalamualaikum,

hari ni 13/8 bersamaan dengan  24 ramadhan (ISNIN)
oh my god, khamis ni dah nak balik...Hoorey!!
*oh thursday, please come faster please..........
 omo, x sabar nk balik, buka puasa dgn keluarga...haish

em, tapi lepas raya pulak kena hantar assignment la bagai..haish
*berapa banyak haish la kau ni, cam tak puas hati je.

sebenarnya stress la jugak, macam2 kena fikir..bukan study je.
tapi ALLAH sentiasa ada, jangan risau
well, relax farahin...fikir je positif..
you can do it..



Sunday, 12 August 2012

Testing testing

Assalamualaikum...
Salam sejahtera..
Ni hao..
vanakam..
Anyonghaseyo..



hai hai, salam perkenalan utntuk semua.
*semua? ada orang baca ke?em, apa apa je la..

well, saya masih baru dlm penulisan blog ni, jadi harap2 bolehlah kamu kamu tunjuk ajar kat saya..
*saya a.k.a aku

blog saya ni mungkin akan dijadikan wadah utk menyampaikan ilmu, pengalaman and everything..well, apa apa yang saya rasa perlu...........

apa pun, terima kasih dan penghargaan sangat kat AZILA dan NAJWA sbb membantu dlm menjayakan penulisan blog ni. *cewah, macam ayat buat kerja kursus pulak