Friday, 14 December 2012

LAPAR???

hello..........
rasanya dh lama x update blog ni..berhabuk dh...^^.  sebab sibuk sangat dengan kuliah plus asaimen bagai.  hehe, tapi ari ni macam x buat apa so terasa nak berblog. *padahal baru balik kelas. tapi x tau nk cerita pasal apa eh?
em???  (selepas 10 minit)
memandangkan aku ni student u, so terasa nk share la masalah yg slalu dihadapi dorang kan...agak agak apa?  SELALU LAPAR~~~
betul x? x kisah la kat u ke or asrama mesti rasa asyik lapar je kan...
so aku cadangkan makan la biskut, snek atau coklat bagi menghilangkan rasa lapar.  klau x hilang lapar pun, at least x la perut asyik nyanyi je kan.  so bagi aku, klau aq lapar, aku akan makan sniker*wow, my feveret
atau pun biskut munchy's. tau kan??ala, kat pasaraya tu banyak.  x pun kedai runcit.  x sah klau x de makanan kudapan dlm bilik sebab mcm ada yg kurang je.*padahal nafsu makan ^^ Y
aku ada jugak jajan mamee dlm bilik*hehe, nk bgtau jugak yg ni pn feveret.  cakap pasal mamee ni teringat pulak mak kat rumah.hehe.hai mak,sihat?ok k, back to the point..em, klau asyik makan maggi je pun x elok kan?bukan x bole, tapi jangan selalu eh.  aku ni suka maggi, tapi jarang makan sebab malas nak jerang air.*dasar pemalas
so, klau rasa malas makan nasi tu, aku rasa bole je makan biskut, coklat dan snek. 
#pendapat saya sahaja, tiada kena mengena dgn yg hidup atau sudah x hidup.




from google


Sunday, 25 November 2012

Cik Lyeen's Giveaway


KLIK LINK INI

saya tag wani saina and azah

anyway, blog ni memang best.  Furthermore, comel pulak tu..x caya tengok sendiri..

Saturday, 24 November 2012

m2 Junior Stand Up! w/lyric (full song)-kpop ultimate audition



best sangat lagu ni...semua comel!!  SUKANYA....

2nd anniversary GIVEAWAY by SHxoxo

jom join contest ni...SILA KLIK NI


Saya baru je follow blog Shafiqah Hashim, tapi saya dah suka...setiap entri yang dikeluarkan awesome.  Furthermore, ayat yang digunakan menggunakan bahasa yang elok dan penuh.*maksud penuh tu, ayat yang digunakan tidak menggunakan ayat ringkas..^^


Sunday, 18 November 2012

Have u ever experienced this?


When you bite your tongue while eating..

you stop chewing and you just sit there for a second like....
image
then you feel the agonizing pain....
image

just sharing..

Saturday, 17 November 2012

Contest My Top Referral by BlogBingkisanHati

CheckOut this Video


hai,

I'm always enjoy and sometimes laugh by myself whenever i watch his video, so i decided to share one of his video to you guys.
even if he acting by himself, he can still make the video funny and enjoy to be watch.
But, if you find this not interesting, it's ok because everyone have their own opinion.




Thursday, 15 November 2012

Segmen BW Cuti-Cuti By Emas Putih



LINK GAMBAR 

3. Like page ni Emas Putih [dot] com

4. Letakkan link entry segmen anda ke ruangan komen.

5. Due date : 13.11.12/00.00am - 26.11.12/11.59pm (2 Weeks)

RM10 topup untuk 3 blogger bertuah by random.

INI SILA KLIK



Giveaway GEMPAK Cuti Sekolah

Assalamualaikum, sesiapa yg nk giveaway dari Eira Shamiera, sila la join..




Senarai Sponsor

Kedai Online Si Pengembara [LIKE FANPAGE]

Khalidsuxx [FOLLOW BLOG DAN TWITTER]
 - BLOG - TWITTER -

Azmina Nordin [LIKE FANPAGE,FOLLOW BLOG DAN TWITTER]
 - BLOG - TWITTER -

Cik Mun [Follow blog]
BLOG -

Qa Qaisarah [FOLLOW BLOG,LIKE FANPAGE DAN JOIN GROUP]
BLOG - GROUP -

Nadzaty Azahar [FOLLOW BLOG]
BLOG -

Butik Pinkku [LIKE FANPAGE,FOLLOW BLOG DAN SUBCRIBE YOUTUBE]
BLOG - YOUTUBE -


Pemberitahuan
  • Hadiah akan ditambah jika mendapat sambutan yang menggalakkan 
  • Hadiah untuk TOP REFERRAL sangatlah OHSEM!!
  • Due date 25/12/2012 at 12:00am
  • Pemilihan peserta ada di senarai PEMBAHAGIAN HADIAH #updated

Entry Berkenaan 
  1. Senarai hadiah
  2. Pembahagian hadiah
ini adalah pemiliknya pemiliknya

Sunday, 11 November 2012

Giveaway by Shakira Pathi




.
SYARAT-SYARAT SIMPLE :
1. Follow blog ni  *tekan button join this site bawah tuu :)
2. Letak banner atas dekat post korang
3. Linkkan banner tu ke laman web ni
4. Tekan SINI dan SINI *tunggu sampai habis loading, baru pangkah (X)
5. Letak link korang dekat comment

TARIKH TUTUP : 23 Disember 2012 (tepat 00:00)
CARA PEMILIHAN PEMENANG : random.org

HADIAH-HADIAH (1 untuk 3 orang) :
1. Tudung bawal obama x3
2. Brooch bunga x3
3. Keychain comel x3
4. Review blog

ni aku copy paste dari pemiliknya

Wednesday, 7 November 2012

Hai

hey guys,
if you are k-pop fans, you can check out the link
http://kamipunyahal.blogspot.com/
well, this blog is belong to my friend.  So, since I'm one of k-pop fans and one of their followers, I feel responsible to share..




Thursday, 1 November 2012

Cuti Sem's Story

Assalamualaikum...

Bln november ni mmg slalu ujan kan..smpai x tau nk buat apa kat rmh.  Nk keje, mak+abah+nenek

x bagi pulak.  kata abah "Time cuti sem ddk rmh je la, rehat x pyh keje".  Erm, memula sronok la

dpt rest2 kn, tapi lelama bosan plk...benda sama yg aku slalu buat mkn+tido+tgk tv+on9.  ha, tu je

la keje aku kat rmh ni.  klau bosan mula la jari aku nk on9 je even cuaca elok or

ujan+lebat+petir+berdentum= tetap on9.  Smpai mak bising,"Kak, tutup la laptop tu x takot ke petir

tu?.Mak penah baca kat majalah ada bdk kena panah petir tau time on9.  Bahaya la kak...". huhu,

sentap je.

Aish, dh la mknn kucing aku dh abis+kucing merengek+time ujan lebat=bila nk beli?.  Tapi abah

aku ni x smpai ati tgk kucing tu dh bising je dri tadi, snggup la dia meredah ujan semata-mata nk

beli whiskas utk kucing2 aku.  wah!! Proud of my abah.  *weh kucing, sila berterima kasih kat abah aku ok..

Yeay, abah dh balik..nah, cpt mkn ye kucing.  Jgn gelojoh sgt, nnt tecekik plk.

Eh eh, bila dh kenyang org pnggil pn buat buat x dgr ye, mse lapa merengek+manja2=nyampah

aku.*my cat

#moral of the story:  
1)love your parent 
2)love your cat*even they x tau berterima kasih
3)don't on9 when rainy days.*kena panah petir bru tau

so, bye bye.....much love


gambar sekadar hiasan





Monday, 29 October 2012

OMG so adorable........

Hello Baby

hai hai hai,

Hari ni aku ada group korea baru yg aku suka..*saya suka saya suka

heheh, aku start minat sejak dorang ada dlm show Hello Baby...wah!!! start tgk je trus pi google B1A4 sbb nk tau jgk sapa dorang ni*sbb nama x familiar sgt

pastu bermulalh pencarian lagu and everything about dorang..and the result is, I'm in love with one of their songs..hehe
*lagu Beautiful Target

Bagi sesapa yg x berkesempatan tgk, jgn lupa tgk eh...........tapi group B1A4 ni dh masuk musim

ke-6.  Sebelum dorang, Mblaq dan Shinee..yg sebelum tu aq x tgk...ha, yg mblaq dgn shinee pn

best gak!! Huwaa..anak yg dorang jaga comel pulak tu..

Aku suka anak jagaan Mblaq mcm Lauren, Leo and Dayoung.  dorang ni anak multicultural 
family.*anak kacukan la senang citer.

Ha, tu je lah yg aku nk bebel hari ni......sekian. ^^



MBLAQ


SHINEE


Taraaa........., nilah B1A4

credit to:  Mr Google

Thursday, 25 October 2012

Running Man

Assalamualaikum....

hai hai semua, nak cerita pasal running man la...bole x?
*x ada sesapa larang k, sukati kau la..
sapa peminat running man??
*lambai lambai, saya2
so utk entri kali ni, aku nk cerita pasal setiap karakter running man ni.  tapi memula kena tunjuk gambar dorang bru best..kan kan kan...
mesti ramai yg dh tau pasal dorang kn..x pe, aku sekadar nk share je show yg paling aku minat
*ramai yg minat k, bukan kau sorang
aku rasa x terlmbat lagi kot nk ckp pasal Running Man sbb show ni pn masih ke udara.  korang bole tgk kat Astro Byond or the fastest way is Internet.


rancangan ni memang awesome la, kat overseas pn bole popular.  dorang pn pernah buat show kat negara2 Asia lain mcm Thailand, Japan, dsb...but mostly Thailand la.*x tau knp x dtg Malaysia. T_T .  Malaysia boleh!!*tetiba
ok ok, back to the point, Running Man ada 8 ahli, but unfortunately dlm ep. 40 x silap Jong Ki tak lagi mnjd ahli running man disebabkan oleh tuntutan kerja.*berlakon la keje dia...em,sedih sgt..bcoz  I'm one of his fan.*bukan kipas ye, tapi peminat

ok, kita mula dgn MC Running Man eh...ha, kat bwh ni.


ni la Yoo Jae Suk a.k.a Grasshopper

memang kalau sekali tgk mcm ok ok je.*dlm hati kata, apa org tua ni buat dlm game show?mesti cpt kalah..gelak2 sorang.  tapi kan kalau tgk show ni dari first smpai yg latest baru tau apa yg best dia ni. betul x? sesapa yg tgk show ni la.  fyi, nama samaran dia Grasshopper. hahahah.

ok, next is 
stresssss~~ Kang Gary

oh ye kwn2, bukan aku yg stress, tapi Gary ni suka sgt sebut begitu.*trademark dia.  dia ni Monday Couple utk Jihyo. *so sweet.  Yess, i love Kang Gary.  betul la tu, x tipu.  x handsome pn x pe, dh minat. ewah2..

ni la Song Ji Hyo*ex Monday Couple

dia ni comel sesangat smpai rasa nk tampar..*haha, jgn peliks dan marah ye..just kidding..chill...
dlm show ni dia x make up pn, kalau mekap pn x tebal.  natural beauty katanya...dh cantik x mekap pn x pe.  untunglah.............

~run for your life~ Kim Jong Kook a.k.a kookie, Sparta kook, Commander and Tiger

dh kenapa nk lari pulak?ahaha, gurau je..saja...x de la, dlm show ni dia la "The Strongest Man".*tgk body la...  berketul-ketul badan dia..wah,..saya suka saya suka*bak kata Mei Mei dlm Upin & Ipin.   dia ni agak serius dlm game show, kalau bole semua dia nk menang.  lagi satu, dia ni kuat sgt membebel kat ahli2 running man.*mcm motivator pn ada.  tapi dgn sifat"motivator" dia la kekadang menjadi semangat utk ahli lain.*"i'm proud of u man, keep it up"

Lee Gwang Soo a.k.a Giraffe, Kwang-Vatar, Kwang Potter and the most important is 
The Icon of Betrayal*hahahah, gelak pengkhianat..

dia ni macam bodoh2 alang pn ada.  kekadang rasa nk tendang, maybe tu karakter yg dia saja cipta kot utk menaikkn rating RM ni...hihihi*jgn memain, ramai kot yg minat dia.  lagi satu, dia ni selalu sgt kena buli dgn geng RM.*kesian kat dia

Ji suk Jin aka Big Nose Hyung, Sunflower, Impala
ha, ni dia lebih kurang mcm Gwang Soo, tapi dia ni pandai sikit, pastu x de la kena buli sgt.hahah.  dia dgn Gwang soo ni adalah Easy Brother.  dia paling lemah dlm RM.  So, "Race Start" bila dia terkeluar...

and the last one is 

haha a.k.a Pororo*sama kan dorang ni

karakter dia ni macam kanak2 ribena tau, pastu suka sgt acting mcm dia hero. lagi gamat kalau dia ni acting dgn Jae Suk.  Jae Suk ni pulak suka melayan Haroro...ahahah.  dia ni pantang kalau ada gadis2 cantik.."Last love" katanya...*percayalah sgt

berakhir la sudah..so, korang yg x tengok lagi jgn lupa tengok eh...mesti addicted nanti.*mcm aku..
FIGHTING!!
k bye....






Thursday, 18 October 2012

Count On Me - Bruno Mars (free drawings)


Anyoung...holla...

Lagu ni ditujukan khas buat kawan2 aku yg sudi menjadi kawan2...terima kasih kat korang sebab menceriakan hari2 dan ada ketika susah dan senang.  bak kata pepatah "Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing".  heheh.  Walaupun kadang2 kita mungkin berselisih faham, tapi kita tetap berkawan.   walaupun aku tak mention nama korang satu satu, tapi aku tahu siapa kawan aku.*faham2 kan la ye..kalau x faham, faham kn jugak..haha, gurau2 je.

Wednesday, 26 September 2012

BAHASA MELAYU DI HATI KU...LOVE MALAYSIA



Tujuan aku letak video ni sbb aku suka..kelakar pun ada
sekurang-kurangnya dia cuba nak cakap bahasa Melayu walaupun bukan bahasa ibunda dia.
so Malaysia..mari semaikan semangat bercakap dalam bahasa Melayu...

BUDI BAHASA BUDAYA KITA*x de kena mengena

credit to josephgermani

Tuesday, 25 September 2012

MY GENERASI



teringat pulak masa kecik2 dlu...
memang sama..^.^
awesome la jinnyboyTV..

Saturday, 22 September 2012

ONE DIRECTION 2




ok guys, here are some of the collection of one direction picture that i get from tumblr.. i share this for all one direction fans...


Monday, 17 September 2012

embarrassing moment that i still remember...



There was a moment in class where we were in class where teacher are teaching in front and my phone started vibrating and everyone heard, so I was like this:
image
The thing was, my phone was in my bags, and my friend knew so he looked at me like this:
image
Then the teacher came up and asked, “Miss, don’t you want to answer that?” 
image
and my friend like:
image
then everyone in class are like
image
oh no, this was very embarrassing, this was running through my head:
image
Yeah… That was a productive day.  i bet everybody also had experienced that..hahah


source from tumblr